Darmproblemen en PDS

De darm zorgt niet alleen voor vertering van voedsel, ook de eerstelijns ontgiften vindt hier plaats. De darmfunctie wordt mede beïnvloed door het brein; aangeduid als de hersen-darm-as. Hij bevat het immuunsysteem (80%) en produceert ook hersenpeptiden die met emoties te maken hebben. Veel darmklachten zijn het gevolg van stress en verkeerde voeding. Zo produceren darmen 95% van de serotonine in het lichaam, is er direct verband tussen stress en darmfunctie. Liefst 35% van de mensen heeft last van depressie en angststoornissen bij een slecht werkende darm. Ook het slijmvlies van de darm communiceert met andere slijmvliezen zoals van de neus, blaas of gewrichten.

Prikkelbare darm syndroom (PDS)

darmPDS is een chronische darmstoornis. Klachten bij PDS kunnen zijn: chronische buikpijn, boeren, winderigheid, opgezette buik, zuurbranden en slikklachten. Bij mensen met PDS wordt een disbalans in de samenstelling van de darmmicrobiota gevonden. Bij verstoring van darmmicrobiota krijgen ongunstige bacteriën meer kans om te groeien. Er ontstaat een “leaky gut”. Dit kan leiden tot uitlopende klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, huidproblemen, haaruitval, maar ook allergieën en voedselintoleranties.

Bovenstaande klachten kunnen ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld parasieten in de darm maar ook door een kwikbelasting vanuit het gebit. Vage klachten hangen vaak samen met de darm.

Door ontlasting onderzoek in een gespecialiseerde laboratorium kan met nauwkeurig vaststellen of er afwijking is.

In samenwerking van MG-laboratorium en Dr. Saskia van de As kunnen we een test laten uitvoeren.

 

Marcella-Westland

Marcella Westland

Integrale Praktijk voor Natuurgeneeswijze
marcellawestland
@hotmail.com

✆ +31 (0)6-450 058 64

Engelbrechthoek 23,
5708 LA Helmond
Kvknr. 17266637
BTWnr.
NL 001306950B34

AGB - code: 90037338
AGB - code praktijk:
90015965
Uw Privacy